Ratsastustunnit

Vipo ja Anu, kesä 2011


TUNNIT VARATAAN JA OSTETAAN HOPOTI -JÄRJESTELMÄN KAUTTA:

MUUT MAKSUTAVAT:

- Smartum, Sporttipassi, Eazybreak tai Edenred -liikuntaseteleillä tai -saldoilla.

Tiedustelut s-postilla: saarijarvi.equestrian.center@gmail.com
Velvoitamme kaikki vähintään 3kertaa kuukaudessa ratsastavat liittymään Suomen Ratsastajainliiton jäsen seuraan! SRL tarjoaa jäsenille vakuutuksen ratsastaessa ja tallimatkoilla, sekä hyödyllisen Hippos-lehden yms muita etuja.

Tallimme on kotitallina seuralle, Keski-Suomen Urheiluratsastajat Ry.


Polka kesä 2011

Ratsastusvarusteet:

- Jos et omista ratsastushousuja, valitse housut joissa ei ole kovia saumoja ja jotka on mukavat päällä. Ei kahisevia tuulihousuja.
- Kengät on hyvät olla korolliset, esim paksupohjaiset talvikengät, ei suorapohjaisia esim tennareita! Kumisaappaat käy alkuun.
- Kypärän saa lainaan tallilta. Kokoja on kuitenkin rajoitetusti, joten varaudu siihen että pienelle lapselle on esim pipo tai huivi mukana, jos kypärät on liian isoja. Kypärät on nykyyään edullisia, joten oman sopivan kokoisen hankkiminen on kannattavaa jo alkuvaiheessa.

Kun varusteita aletaan hankkimaan, on tärkeä että ne ovat sopivan kokoisia. Esim turvaliivi ei saisi olla liian iso. Väärän kokoinen turvaliivi ei anna tarkoitettua suojaa tippuessa.

Tunnille tultaessa:

- Tule tarpeeksi ajoissa paikalle, jotta kerkeät harjata ja varustaa hevosen ennen tunnin alkua. Joskus hevonen tosin saattaa olla jo edellisellä tunnilla ja laitettu valmiiksi.
- Jos et osaa varustaa hevosta, ilmoita siitä etukäteen tai pyydä apua tullessasi tallille. Halutessa voimme käyttää osan tunnista hevosen varustamisen opiskeluun.
- Kentälle lähdetään ohjaajan johdolla kaikki samaan aikaan jonossa kävellen, muista turvavälit! Jos ennen omaa tuntia on jo ollut tunteja, silloin seuraavat ratsukot voivat tulla itsenäisesti kentälle jonossa kävellen pari minuuttia ennen tunnin alkua.
- Tunnin jälkeen jos hevonen menee talliin, otetaan varusteet pois. Satula ja suitset varustehuoneeseen, kuolaimet pestään ja suitset ristitetään, pyydä neuvoa jos et osaa, neuvomme mielellämme! :)
Suojat harjataan ja laitetaan hevosen harjapakkiin sisitisti. Hevonen harjataan ja kaviot puhdistetaan. Loimi laitetaan jos hevonen on hikinen. Tämän voit vielä varmistaa ohjaajalta tunnin lopuksi.